Results 1 to 3 of 3

Thread: need help...Q3A and Quake 1 glitch

  1. #1
    Guest

    need help...Q3A and Quake 1 glitch

    I have been trying to isolate the following glitch for over two weeks. Randomly, every 15 minutes to one hour, Q3A or Quake 1 will glitch. (I dont play any other games so these are the only two I have seen this happen to). This is what happens: I am playing the game and all of a sudden the screen will freeze for one second, during that time the last audio note will loop, then the game works fine again. The strange thing about this is that I never had this problem up until a month and a half ago.

    I have this problem on two different machines. One is a PIII 500, 128 MB SDRAM, Voodoo 3 3000. The other is a AMD K6-2 400, 64 MB EDO RAM, Voodoo 3 3000. I am running Win98 SE (Clean install from a few days ago) w/ latest Windows Updates, DirectX 7.a, and brand new 3dfx drivers on both machines.

    Someone told me this happens becasue of my Voodoo processor getting too hot. I don't buy this because during the entire month of December when Q3A came out I played for hours every day and never had this problem. I have a hunch that I need to reinstall older drivers for my Voodoo 3. Maybe some from the beginning of December. Does anyone know where I can obtain these older drivers? Also if you have any ideas on my problem let me know. Eventually I will be upgrading my better computer to a Asus GeForce but for now I would like to figure this problem out.

    Thanx,
    Minotaur

  2. #2
    Junior Member Newbie
    Join Date
    Feb 2000
    Posts
    24

    Re: need help...Q3A and Quake 1 glitch

    I'd almost be willing to bet it's not even your vid card. What other hardware do you have installed on there? I actually had a network card cause a similar problem before.

  3. #3
    Guest

    Re: need help...Q3A and Quake 1 glitch

    Hmmn. I thought of that and wasnt sure... I have a 3Com EtherLink XL TPO 10Mb Ethernet NIC (3C900-TPO) PCI card used to connect to my LAN through an 8-port hub by Ansel Communications on each system. I also have a 3Com EtherLink XL TPO 10Mb Ethernet NIC (3C900B-TPO) PCI card used to connect to my external cable modem on my main computer (the faster one). I have no classic server set up for my LAN, just each computer plugs into the hub. I am running Win98 Internet Connection Sharing configured properly on my fast computer thanx to no help from the terrible documentation in Win98SE on how to get it going. I actually had to go to some other website on how to set it up in detail. I do know that ICS is not the reason for the problem because when I did the clean install I played Quake 1 offline before I ever installed ICS and it did the glitch. I would really like to hear what you have to say about this network issue. Also note that I never installed any drivers manually for the NIC's. Win98SE automatically detected and setup the cards and drivers itself during my clean install and I never updated the drivers to the most recent on 3Com's website. Hope this new info on my problem helps.

    Once again, thanx,

    Minotaur

    On a side note DSL just became available in my area a few days ago. I am very excited about being a LPB in about two weeks. Online gaming will be fun again since I already have mad skills...hehe Now I will be able to rail the hell out of people with my new 40 ping...hehe Sorry about the sidetrack, back to the crappy glitch.

Similar Threads

  1. TGA alpha glitch
    By Mioviz in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 1
    Last Post: 07-09-2016, 12:38 PM
  2. A glitch?
    By Septimra in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2015, 10:15 PM
  3. open GL glitch
    By blessman11 in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 2
    Last Post: 04-13-2011, 10:17 AM
  4. Replies: 9
    Last Post: 06-30-2007, 08:12 AM
  5. GF2, T2 and a weird gfx glitch
    By stry in forum OpenGL: User Software
    Replies: 4
    Last Post: 06-02-2001, 07:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean