Results 1 to 3 of 3

Thread: Particle system problem

  1. #1

    Particle system problem

    In my particle system that I made, I added rotation of the emitter. The emitter rotates correctly, but the gravity isn't correct. For example, at rotation Vec3(0,0,0) (normal) the gravity pulls the particles down the Y axis, correct. But when I rotate the emitter, lets say 45 degrees on the Z axis, the gravity isn't pulling them to the Y axis anymore, but Z and Y axis. Any ideas how to fix this?

  2. #2
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    King George, Virginia
    Posts
    132

    Re: Particle system problem

    it sounds like when you rotate your emitter, you're rotating your entire coordinate system. try pushing and popping the matrix around that rotate call.

    jebus

  3. #3

    Re: Particle system problem

    Nevermind, I changed my system according to the Particle Simulator program, it works great now!

    But, yes, your solution was part of the whole. Thanks

Similar Threads

  1. Particle System
    By micetta2482 in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2010, 11:05 AM
  2. Problem with particle system
    By Shelling in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 3
    Last Post: 05-18-2008, 01:40 PM
  3. Problem with particle system
    By girish3110 in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 10
    Last Post: 01-11-2008, 02:53 AM
  4. Particle System API
    By cochondinde in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 1
    Last Post: 02-20-2005, 03:37 AM
  5. Particle system problem
    By Catman in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 22
    Last Post: 11-14-2003, 05:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean