Results 1 to 4 of 4

Thread: 3DSMAX - problem

  1. #1
    Guest

    3DSMAX - problem

    Hi
    3DS has feature called MAXScript.

    Anybody knows how efficient is maxscript? For ex. I have a model of 2 rooms and want to do some animation.
    the user should be able to go through the rooms & inspect some areas. Is it possible to use arrow keys in MAXScript? I couldn't find these infos in Max documentation

  2. #2
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    442

    Re: 3DSMAX - problem

    Yes it is possible to do what you are suggesting, however, MAX is not designed to give you interactive walk-throughs etc. It would be possible to do this by writing a plug-in and Max Script will allow you to move the camera around but doing both from Script is, I think, not possible.

  3. #3
    Guest

    Re: 3DSMAX - problem

    Thanks robbo

    1. plugin has to be written in VC++? I think i have seen special functions and classes defined in 3DS documentation? Do I have to use that or can I use the normal C & C++ functions?

    thanks again

  4. #4
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    442

    Re: 3DSMAX - problem

    You really need the MAX SDK to do this. My first port of call would be `google', to see if someone has already built a plug-in to do this kind of thing. My guess would be that they have, because everyone writing a graphics engine (who doesn't have a `tools' programmer sitting to his left) has needed to `test' out a 3d model or two.

    There is a newsgroup, comp.graphics.packages.3dstudio (I think!), which will be able to help you far more than I!

Similar Threads

  1. 3DSMax 6, C++ exporter
    By MORB in forum COLLADA
    Replies: 4
    Last Post: 08-19-2005, 11:26 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-20-2005, 03:45 AM
  3. 3dsMax Loader?
    By johnsss in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2004, 11:08 AM
  4. Problem with 3dsmax and opengl
    By in forum OpenGL: User Software
    Replies: 1
    Last Post: 04-01-2002, 01:36 PM
  5. How can 3dsmax use more than 8 lights?
    By jfly in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2000, 01:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean