Results 1 to 5 of 5

Thread: How to test display list size?

  1. #1
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    224

    How to test display list size?

    hi everyone!
    Is there any way you can get info on how much of video card memory consumed display list you've just created?

    thanks for your help

  2. #2
    Senior Member OpenGL Guru
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Sweden
    Posts
    2,978

    Re: How to test display list size?

    No. And there's even no guarantee they end up in the video memory.

  3. #3
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    224

    Re: How to test display list size?

    Thanks Bob!
    But maybe there's any way you can get info on how much of your video card memory is free?....

    If it's not possible at all to test display lists sizes, it means I can't control my display lists....

    I was thinking of implementing that kind of system in my engine that would dynamically put and free display lists...
    Geometry being closer would be stored in display lists and as I move it would intelligently free some of display lists or allocate new display lists, so that all geometry close to me would be stored in them

    However all that would require some way of controlling my display lists not to grow to much....
    Hmmm...It's confusing.

  4. #4
    Junior Member Newbie
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    24

    Re: How to test display list size?

    This is over at nVidia's developer website. Might help:
    http://developer.nvidia.com/view.asp?IO=agp_memoryapp

  5. #5
    Senior Member Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    224

    Re: How to test display list size?

    Thanks for link.

    I tried that out on my GF2, of course it works....so it looks like there is some way you can test your video memory usage

    However that test took quite a long time (about 1 sec), so I don't know if that would be acceptable to perform such tests while rendering etc...or maybe it was only initialisation overhead of that application?

Similar Threads

  1. Display list corruption when list created in shared library
    By Michael Wouters in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 2
    Last Post: 09-16-2005, 10:55 PM
  2. How to get optimal Display List size?
    By Stepam in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 2
    Last Post: 06-05-2004, 11:38 AM
  3. Display List
    By Bra'Tac in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 1
    Last Post: 04-27-2001, 08:36 AM
  4. Display list to display models...Should I use them?
    By in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-2000, 12:49 PM
  5. Display list size problem
    By imported_Adrian in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 22
    Last Post: 05-14-2000, 05:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean