Results 1 to 3 of 3

Thread: Color-Index Mode @ WinNT

  1. #1
    Guest

    Color-Index Mode @ WinNT

    Trying to get 'aaindex.c' (Redbook Example 6-4)to run on a WinNT station, I receive the message: "GLUT: Fatal Error in (path...).exe: visual with necessary capabilities not found".
    Using: "glutInitDisplayMode (GLUT_SINGLE | GLUT_RGB);" instead of: "... GLUT_INDEX);",
    it compiles and runs normally. What am I doing wrong and what is a "visual"?

  2. #2
    Member Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    France
    Posts
    55

    Re: Color-Index Mode @ WinNT

    Maybe you should try with RGBA instead of RGB (i got som problems with that on several machines).
    If it doesn't work, then your graphic capabilities are just too poor for your programs. What's you video card ? maybe you must change it.

  3. #3
    Member Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Stafford, UK
    Posts
    60

    Re: Color-Index Mode @ WinNT

    I have had this problem as well with the color index example, im using a Riva TNT card with 16MB Ram. Would it be a hardware problem? Oh and im running it in 98 not NT, and im still getting the same error message.

    Any Ideas?

Similar Threads

  1. Color index mode
    By demon_cock in forum OpenGL: macOS
    Replies: 7
    Last Post: 12-31-2003, 11:32 AM
  2. Color Index Mode
    By shobha in forum OpenGL: Linux
    Replies: 0
    Last Post: 04-08-2003, 04:43 AM
  3. Color Index mode in opengl
    By shobha in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 6
    Last Post: 04-02-2003, 07:42 PM
  4. Setting up color index mode
    By srbox in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2002, 06:22 AM
  5. Color Index Mode
    By kschroed in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2002, 06:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean