Results 1 to 3 of 3

Thread: help me!!!how can i do about stereo buffer?

  1. #1
    Junior Member Newbie
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    xi`an , shaanxi ,China
    Posts
    6

    help me!!!how can i do about stereo buffer?

    i am working on programing with opengl &
    vc++.now i have a question about the using of stero buffer.that is
    to say,i nees to display two images on the monitor alternatively on
    the Asus v3800(with a stero glasses).

    I have try it several times.it does
    not working.

    this is part of my code.

    PIXELFORMATDESCRIPTOR pfd =
    {
    sizeof(PIXELFORMATDESCRIPTOR), // size of this pfd
    1, // version number
    PFD_DRAW_TO_WINDOW| // support window
    PFD_SUPPORT_OPENGL| // support OpenGL
    // PFD_DOUBLEBUFFER|
    PFD_STEREO,
    PFD_TYPE_RGBA, // RGBA type
    24, // 24-bit color depth
    0, 0, 0, 0, 0, 0, // color bits ignored
    0, // no alpha buffer
    0, // shift bit ignored
    0, 0, 0, 0, // accum bits ignored
    32, // 32-bit z-buffer
    0, // no stencil buffer
    0, // no auxiliary buffer
    PFD_MAIN_PLANE, // main layer
    0, // reserved
    0, 0, 0 // layer masks ignored
    };

    void CTest1View::OnMyshow()
    {
    // TODO: Add your command handler code here
    HWND hWnd=GetSafeHwnd();
    HDC hDC=::GetDC(hWnd);
    wglMakeCurrent(hDC,hglrc);
    myinit();
    mydisplay(image1,image2);

    wglMakeCurrent(NULL,NULL);
    SwapBuffers(hDC);

    }

    ..
    ..
    ..
    void CTest1View::mydisplay(unsigned char *image1,unsigned char *image2)
    {

    for(int i=0;i<20;i++)
    {
    glDrawBuffer(GL_LEFT);
    // glColorMask(1.0,1.0,1.0,1.0);
    // glRasterPos2i(0.0,10);
    glDrawPixels(DrawWidth1,DrawHeight1,GL_RGB,GL_UNSI GNED_BYTE,image1);


    glDrawBuffer(GL_RIGHT);
    // glColorMask(1.0,1.0,1.0,1.0);
    // glRasterPos2i(100.0,10);
    glDrawPixels(DrawWidth1,DrawHeight1,GL_RGB,GL_UNSI GNED_BYTE,image2);
    glFlush();


    }
    }

  2. #2
    Senior Member OpenGL Guru Humus's Avatar
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    2,342

    Re: help me!!!how can i do about stereo buffer?

    Have you checked that you actually revieved the stereo buffer you requested?

  3. #3
    Member Contributor
    Join Date
    Feb 2000
    Posts
    89

    Re: help me!!!how can i do about stereo buffer?

    I'd be very interested to hear if you get this working. I have been trying to do the same thing on my ASUS v6600 deluxe.

    Unfortunately, I don't think you're going to be able to do it because I don't think that the ASUS cards support the stereo buffers. I tried running some samples from the NT SDK here: http://www.stereographics.com/html/c...eyes_sdks.html
    None of the samples work. They all come back with an error about stereo not being supported.

    Definitely let me know if you figure it out though.
    Good luck
    -Rob

Similar Threads

  1. Quad buffer for stereo renderering
    By baillot in forum OpenGL ES
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2010, 04:25 PM
  2. Quad Buffer Stereo on Vista
    By behe0815 in forum OpenGL: User Software
    Replies: 13
    Last Post: 01-24-2009, 08:32 AM
  3. Stereo Reverse In Quad Buffer Problem
    By XaVinci in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 7
    Last Post: 08-18-2004, 01:27 PM
  4. Quad Buffer Stereo on HMD
    By sargaana in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 1
    Last Post: 10-25-2003, 09:37 AM
  5. help me!!!how can i do about stereo buffer?
    By nuts in forum OpenGL: User Software
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2000, 08:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean