Results 1 to 2 of 2

Thread: g400 Stenciling problem ...

  1. #1
    Senior Member OpenGL Guru Humus's Avatar
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    2,342

    g400 Stenciling problem ...

    I did a little OpenGL app which worked very fine. But when i started to use the stencil-buffer the framerate dropped to something like 1 or 2 fps. It seams like it falls back to software for stenciling. I let my cousine test it and it worked fine on his tnt2 vanta but at his voodoo3 there was the same problem. After some checking i found out that i didn't get the buffer as i requested. The g400 supports the following modes:
    16bit Z
    24bit Z, 8 bit stencil
    32bit Z

    I request as following:

    PIXELFORMATDESCRIPTOR pfd = {
    sizeof (PIXELFORMATDESCRIPTOR),
    1, PFD_DRAW_TO_WINDOW |
    PFD_SUPPORT_OPENGL |
    PFD_DOUBLEBUFFER,
    PFD_TYPE_RGBA,
    32,
    0, 0, 0, 0,0,0,
    0,0,
    0, 0, 0, 0,0,
    24,
    8,
    0,
    PFD_MAIN_PLANE,
    0,0,0,0};

    ... but it wont give me the 24/8 mode, it gives me 32 bit Z and 8 bit stencil, which is not supported by hardware.
    I have tested to link with both SGI:s and microsofts libraries, but both had the same problem ...
    Anyone knows how to solve this?

  2. #2
    Senior Member OpenGL Guru Humus's Avatar
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    2,342

    Re: g400 Stenciling problem ...

    Hmm ... seams like the problem wont occure if i just request a buffer but don't use it, or if i turn stenciling on and off directly after, just when i render to the stencilbuffer everything slows down to a crawl ...

Similar Threads

  1. Stenciling using OpenGl ES 2.0
    By spoilt in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 0
    Last Post: 06-16-2012, 09:28 AM
  2. Texture projection with stenciling
    By gib in forum OpenGL: Advanced Coding
    Replies: 21
    Last Post: 01-23-2003, 02:55 AM
  3. g400 problem
    By in forum OpenGL: User Software
    Replies: 0
    Last Post: 12-14-2000, 11:55 PM
  4. problem with opengl on my g400
    By in forum OpenGL: User Software
    Replies: 0
    Last Post: 09-08-2000, 06:03 AM
  5. Stenciling yields slow framerate
    By in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 9
    Last Post: 09-01-2000, 08:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean