Results 1 to 2 of 2

Thread: GLUT with Multisampling

  1. #1
    Junior Member Newbie
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1

    GLUT with Multisampling

    Hello all,

    I'm trying to activate FSAA in my GLUT-based application. It seems, that GLUT is using an outdated(?) extension. While searching for a solution all I found were examples using WGL. Since I'm using Linux this is of no help to me

    I tried
    Code :
    glutInitDisplayMode(... | GLUT_MULTISAMPLE)
    but
    Code :
    glGetIntegerv(GL_SAMPLES)
    as well as
    Code :
    glutGet(GLUT_WINDOW_NUM_SAMPLES)
    yield 0.

    Can anyone give me a few hints on how to enable FSAA?
    I would prefer to find a portable solution, but if there is none, maybe it is possible to modify the appropriate X datastructure (haven't directly worked with X functions, yet).

    Thanks four your help!
    jagjag

  2. #2
    Super Moderator OpenGL Lord
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Grenoble - France
    Posts
    5,574

    Re: GLUT with Multisampling

    Use GLFW instead of glut, and :
    glfwOpenWindowHint(GLFW_FSAA_SAMPLES, 4)

Similar Threads

  1. glut - multisampling, working only with 4 samples
    By Floppy29 in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 3
    Last Post: 09-15-2012, 11:09 AM
  2. Enabling multisampling in a GLUT application
    By Qu0ll in forum OpenGL: Basic Coding
    Replies: 2
    Last Post: 01-15-2010, 04:57 AM
  3. Multisampling problem with glut/freeglut
    By yossi in forum OpenGL: General
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2007, 08:38 AM
  4. Multisampling via GLUT
    By Paul Martz in forum OpenGL: Windows
    Replies: 0
    Last Post: 06-14-2005, 09:55 AM
  5. Multisampling w/MFC?
    By gator in forum OpenGL: Windows
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2005, 04:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Proudly hosted by Digital Ocean